Domotica

Elektrisch bediende toestellen en systemen hebben we al langer in onze woningen (alhoewel we nog maar een fractie van de mogelijkheden benutten). Als je al die technieken aanvult met de nodige informatie- en communicatiemiddelen,en ze in één beheersysteem integreert, dan heb je domotica. Je kan het beperken tot een aantal essentiële functies of er zowat alles in onderbrengen wat elektrisch bedienbaar is.

Domotica slaat op een geheel van technieken die een woning met al haar apparaten en (sub)systemen omvormen  tot een intelligent, zichzelf sturend gebouw, waarin het comfort van de bewoners centraal staat. Domotica maakt  gebruik van de informatietechnologie om alle elektrisch bedienbare systemen in één centraal beheersysteem onder  te brengen. Domotica is zeer soepel: automatisering en programmering sluiten immers de gewone', conventionele  bediening niet uit. U kunt nog altijd de verwarming, de vaatwasmachine enz... bedienen met de aan/uit-knop.

 

Met domotica is er heel wat mogelijk in woningen, bedrijfsgebouwen, etc...
We zetten de toepassingsgebieden even op een rijtje:

  • Comfort: de geïntegreerde bediening van alle systemen en toestellen, met inbegrip van verwarming en klimaatregeling, licht-regeling en lichtsferen, audio & video, zonnetenten, zwembadsturing, enz...
  • Veiligheid: beveiliging tegen en waarschuwing bij inbraak en brand, detectie van onregelmatigheden, toegangscontrole met videofoon, aanwezigheidssimulatie, statusrapport.
  • Energiebeheer: beter en goedkoper energiebeheer, bewaking van het verbruik, beveiliging tegen extreem piekverbruik.

Wenst u hierover meer informatie te verkrijgen?

U kan ons telefonisch bereiken via 0475/60.55.98, of maak gebruik van ons invulformulier op deze site.